Varför man bör satsa på en Responsiv WordPress hemsida

Med en markant ökning av besökare från smådatorer, surfplattor och mobiltelefoner har besökarna flyttat från den stationära datorn ut till mobila medier.

Att beställa eller utveckla en hemsida under de senaste 6 åren har inte alltid varit lätt, det finns ett stort antal olika CMS verktyg och ett antal olika språk och bibliotek att välja mellan. Som webbutvecklare eller beställare av hemsidor stötte man ofta på enorma skillnader i pris så som utbud, detta har gjort att man ofta blir både förvirrad och osäker.  Under de senaste 2 åren har dock webbproduktionsmarkanden och produktionen av hemsidor gått mot ett och samma CMS verktyg, WordPress som nu är värdens största CMS verktyg och som körs på ca 60 % av alla aktiva hemsidor på nätet.

WordPress kom först ut 2003 då det lanserades som ett blogg CMS och användes under många år nästintill enbart av bloggare. WordPress har växt snabbt mycket på grund av det otroligt lättanvändliga administrationsgränssnittet men också för den välfungerande kodstruktur som omger WordPress och som gör det lättare för WordPress hemsidor att få bra placeringar hos sökmotorerna. WordPress inträdande och dominans på internet har lett till att man på många sätt lättare kan orientera sig både pris och utbudsmässigt, det har även på senare tid hjälpt till att skapa en ”webb standard” för hemsidor.

WordPress har genom sin lättanvändliga kod och sina många teman och plugins skapat en perfekt miljö för produktion av kvalitativa responsiva hemsidor. Detta hjälper både webbproducenter så som beställare.  Webbproducenterna slipper i många fall uppfinna hjulet än en gång och kan på många sätt använda XHML mallar och responsiva plugins för att underlätta, minska felmarginaler och spara tid. För den som beställer en responsiv WordPress hemsida får man nästan alltid en bättre och billigare slutprodukt.

Vi på Svensk Webbproduktion har från början jobbat med responsiva hemsidor och vi har genom tidens gång specialiserat oss på responsiva WordPress hemsidor just för att vi kan WordPress och vi vet hur tidsbesparade och kvalitativt WordPress är att jobba med.

Svensk Webbproduktion har nu gått ett steg längre och erbjuder responsiva WordPress hemsidor med unik design framtagen specifikt efter er företagsprofil till fast pris.